Keto Carnitas - Sappige en Knapperige Mexicaanse Delicatesse
3 Reviews
5/5

Ben je op zoek naar een smaakvolle en keto-vriendelijke maaltijd die je smaakpapillen verrast? Dan zijn deze Keto Carnitas precies wat je nodig hebt!

Dit traditionele Mexicaanse gerecht, gemaakt van sappig en langzaam gegaard varkensvlees dat knapperig wordt gebakken, past perfect in een keto-dieet.

Of je nu een taco-avond organiseert of gewoon zin hebt in een heerlijke maaltijd, deze Carnitas zullen je niet teleurstellen.

En het beste van alles? Ze zijn eenvoudig te maken en boordevol smaak!

Voedingswaarden

Per Portie : 444 kcals; vet 27,8 gr; netto koolhydraten 6,0 gr; eiwit 42,0 gr; vezels 1,5 gr; groente 0 gr

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print

Ingrediënten

Recept Info

Bereiding

Stap 1

Vlees kruiden

  1. Meng het Peper, Komijnpoeder, Oregano, Gerookte Paprikapoeder en Chilipoeder in een kleine kom.
  2. Wrijf de stukken Varkensschouder royaal in met het kruidenmengsel.
Stap 2

Vlees bereiden

  1. Plaats de gekruide varkensschouder in een grote slowcooker of een ovenvaste braadpan.
  2. Voeg de Knoflook, Ui, Sinaasappelsap, sinaasappelschil en Limoensap toe. Roer alles goed door zodat het vlees bedekt is met de smaken.
  3. Kook in de slowcooker op lage stand gedurende 8 uur, of in de oven op 150°C gedurende 4-5 uur, tot het vlees zeer mals is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Stap 3

Vlees knapperig bakken

  1. Haal het vlees uit de slowcooker of braadpan en trek het met twee vorken uit elkaar in kleine stukken.
  2. Verhit Reuzel of Kokosolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de stukjes varkensvlees toe aan de pan en bak ze tot ze knapperig en goudbruin zijn aan de randen. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Roer niet te veel, zodat het vlees aan één kant goed knapperig kan worden.
Stap 4

Serveren

  1. Serveer de Carnitas op een groot bord of in een schaal.
  2. Garneer met gehakte Verse Koriander en serveer met Limoenpartjes.
  3. Je kunt de Carnitas serveren met keto-vriendelijke sides zoals bloemkoolrijst, avocado, koolhydraatarme tortillas, of gewoon op een bedje van IJsbergsla. Zie onder het recept voor aanvullende tips voor de bijgerechten.
gezonde keto maaltijd, keto diner, koolhydraatarm, mexicaans, mexicaans recept, Mexicaanse keuken, carnitas, carnitas recept, pulled pork carnitas, carnitas slowcooker, keto slowcooker, slowcooker, slowcooker recept
Bijgerechten en Serveeropties voor Keto Carnitas

Keto Carnitas is op zichzelf al heerlijk, maar het  kunnen nog lekkerder worden wanneer je het  combineert met de juiste bijgerechten of serveeropties. Hier zijn enkele suggesties om je maaltijd compleet te maken:

  1. Bloemkoolrijst: Vervang traditionele rijst door bloemkoolrijst om de maaltijd koolhydraatarm te houden. Bloemkoolrijst is snel te maken en past perfect bij de rijke smaken van de Carnitas. Je kunt het licht stomen of roerbakken met een beetje olijfolie en knoflook voor extra smaak.

  2. Keto-Tortilla’s: Maak je eigen koolhydraatarme tortilla’s van amandelmeel of kokosmeel. Deze zijn ideaal om de Carnitas in te wikkelen, waardoor je een heerlijke taco-ervaring krijgt zonder de koolhydraten.

  3. Avocadosalade: Een frisse avocadosalade met tomaat, komkommer en een vleugje limoensap is een geweldige aanvulling op de Carnitas. Het romige van de avocado en de frisse groenten vormen een perfect contrast met het knapperige vlees.

  4. Gegrilde Groenten: Serveer de Carnitas met gegrilde groenten zoals paprika, courgette, en aubergine. De rokerige smaak van de gegrilde groenten past goed bij de rijke, vlezige smaak van de Carnitas.

  5. IJsbergsla Wraps: Gebruik knapperige bladeren van IJsbergsla als wraps voor de Carnitas. Dit is een verfrissende en koolhydraatarme manier om van je Carnitas te genieten, en het voegt een heerlijke crunch toe aan elke hap.

  6. Keto Coleslaw: Een romige coleslaw gemaakt van kool, wortel en een keto-vriendelijke mayonaise kan een verfrissende bijgerecht zijn. De lichte zuurgraad van de coleslaw balanceert mooi met de vetheid van de Carnitas.

Tips voor Koolhydraatarme Mexicaanse Carnitas
  • Voor de smaak: Voeg voor een extra smaaklaag een beetje kaneel of anijszaad toe aan het kruidenmengsel.
  • Bewaren: Bewaar de overgebleven Carnitas in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Je kunt het ook invriezen voor latere maaltijden.
  • Preppen: Dit gerecht is ideaal om van tevoren te maken. Bereid het vlees een dag van tevoren en bak het kort voor het serveren knapperig.
  • Meenemen: Deze Carnitas zijn ook perfect om mee te nemen voor een lunch op kantoor of een picknick. Serveer ze koud of warm ze snel op in de magnetron.
  • Fatsecret: Als je gebruik maakt van Fatsecret, kun je dit gerecht makkelijk toevoegen. Je vindt het onder de naam “Keto Carnitas (Kaythode)”.
Herkomst van Carnitas

Carnitas, wat “klein vlees” betekent in het Spaans, is een traditioneel Mexicaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de staat Michoacán.

Het gerecht is geliefd om zijn rijke, diepe smaken en de unieke textuur van het vlees, dat zowel mals als knapperig is.

De traditionele bereiding van Carnitas vereist het langzaam garen van varkensvlees in zijn eigen vet, meestal in een koperen pot, totdat het zacht en gemakkelijk te scheuren is.

Na het garen wordt het vlees snel gebakken of geroosterd om een knapperige buitenkant te creëren. Deze techniek van langzame bereiding gevolgd door snelle verhitting zorgt ervoor dat de Carnitas zowel sappig als knapperig zijn, een kenmerk dat het gerecht zo populair maakt.

Carnitas worden vaak geserveerd als onderdeel van taco’s, samen met diverse toppings zoals uien, koriander, salsa, en guacamole.

Ze zijn ook een favoriet in burrito’s, enchiladas, of gewoon op zichzelf geserveerd met een paar schijfjes limoen.

De eenvoud van het gerecht, gecombineerd met de veelzijdigheid en rijke smaak, maakt het een favoriet in de Mexicaanse keuken en daarbuiten.

Met deze Keto Carnitas kun je eenvoudig genieten van een authentieke Mexicaanse smaak zonder de koolhydraten.

Ideaal voor taco-avonden, burrito bowls of als smaakvol hoofdgerecht.

Probeer het eens en ontdek hoe makkelijk keto-lekkernijen kunnen zijn!

Aanbeveling
4 Keto Weekmenu’s – Recepten – Boodschappenlijsten

Ingrediënten

Recept Info

Duik dieper in de wereld van gezonde, keto-vriendelijke gerechten met onze exclusieve recepten en tips.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ons laatste nieuws direct in je inbox!

Laatste Nieuwe Keto Recepten: