Keto Hotpot Kruidenmix: Pittige en Aromatische Smaken voor je Hotpot
1 Reviews
5/5

Deze Hotpot Kruidenmix brengt de authentieke smaken van Aziatische hotpot direct naar jouw keuken.

De mix combineert pittige en aromatische specerijen die perfect zijn voor keto-gerechten en voegen een rijke diepte toe aan je bouillon.

Alhoewel dit een typische hotpot mix is, wil dit niet zeggen dat het gebruik beperkt is. Zie onder het recept hoe je deze heerlijke pittige specerijenmix op nog veel meer manieren kunt gebruiken, dan alleen in de hotpot.

Voedingswaarden

Per theelepel: 15 kcals; vet 0,5 gr; netto koolhydraten 1 gr; eiwit 0,5 gr

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print
X

Ingrediënten

Recept Info

Bereiding

Stap 1

Voeg de Sichuan Peperkorrels, Zwarte Peperkorrels, Venkelzaad en Komijnzaad toe aan een droge pan en rooster ze op middelhoog vuur tot ze geuren beginnen af te geven.

Stap 2

Laat de geroosterde specerijen afkoelen en maal ze fijn in een vijzel of kruidenmolen.

Stap 3

Meng het gemalen specerijenmengsel met de Gedroogde Chili Vlokken, Gemberpoeder, Knoflookpoeder, Gedroogde Koriander, Steranijs, Kaneelpoeder en Gedroogde Sesamzaadjes.

Stap 4

Voeg de Gedroogde Lente-uitjes toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 5

Bewaar de Keto Hotpot Kruidenmix in een luchtdichte pot op een koele, donkere plaats.

Tips voor het Gebruik van Hotpot Kruiden

  • In de Bouillon: Voeg 2-3 eetlepels van de kruidenmix toe aan je zelfgemaakte bouillon of kant-en-klare bouillon terwijl deze kookt. Laat het minstens 10-15 minuten trekken zodat de smaken volledig vrijkomen. Voor een mildere smaak, gebruik minder of voeg extra water toe.
  • Voor Marinerende Sauzen: Gebruik de kruidenmix als basis voor het marineren van vlees of tofu voordat je ze in de hotpot doet. Meng een eetlepel kruiden met sojasaus, sesamolie en een beetje azijn voor een snelle marinade.
  • Op Groenten: Rooster of wok groenten zoals paddenstoelen, paksoi of bloemkool met een snufje van de mix voor een extra aromatische smaak. Dit is ideaal als bijgerecht naast de hotpot.
  • In Sausdips: Maak een dipsaus door een theelepel van de kruidenmix te mengen met pindasaus of sesampasta. Voeg een scheutje hete bouillon toe voor een smeuïgere textuur.
  • Extra Pittig: Als je houdt van een echte Sichuan-stijl hotpot, voeg extra gedroogde Chili Vlokken toe tijdens het koken. Dit geeft de bouillon een vurige kick.
  • Voor Vegetarische Hotpot: Deze kruidenmix is ook ideaal voor vegetarische of veganistische hotpots. Voeg extra knoflook en gember toe voor een diepe smaak zonder vlees.
  • Gebruik als Dry Rub: De mix werkt ook fantastisch als dry rub voor vlees of vis. Masseer de kruiden in je ingrediënten en laat het een paar uur marineren voordat je het bakt of grilt.
  • Balans van Smaken: Experimenteer met het toevoegen van andere smaakmakers zoals verse kruiden (koriander, lente-ui) of pittige sauzen zoals chilisaus voor een perfect uitgebalanceerde hotpot-ervaring.
  • Vermijd Overheersing: Gebruik de mix met mate, vooral als je niet gewend bent aan de krachtige hitte van Sichuan Peperkorrels. Begin met een kleine hoeveelheid en proef regelmatig.
  • Gebruik als Soepbasis: Buiten hotpot kun je deze kruidenmix gebruiken als basis voor andere soepen zoals een pittige kip- of groentesoep voor een Aziatisch tintje.
Hotpot kruidenmix, keto hotpot, Aziatische kruiden, Sichuan mix, hotpot specerijen, keto kruiden, pittige kruidenmix, keto recepten, hotpot, hotpot kopen, chinese hotpot, hotpot recept, hotpot bouillon, korean hotpot, hotpot ingredienten

Porties:

Dit recept is genoeg kruidenmix voor 4-6 hotpot sessies.

Herkomst

De hotpot vindt zijn oorsprong in China, waar het al meer dan 1.000 jaar een populaire kookmethode is.

De Sichuan-stijl, bekend om zijn vurige hitte en complexe kruidenprofiel, is vooral geliefd vanwege de tongtintelende sensatie van Sichuan Peperkorrels en de rijke lagen van kruiden.

Hotpot wordt vaak gedeeld in sociale settings, waarbij iedereen stukjes vlees, groenten, en tofu in een kruidige bouillon doopt en kookt.

Deze Keto Hotpot Kruidenmix is geïnspireerd door de klassieke Sichuan-smaken, maar aangepast om koolhydraatarm te blijven zonder in te boeten op smaak.

De mix is perfect voor iedereen die van pittig eten houdt, vooral voor degenen die op een keto-dieet zijn en toch willen genieten van deze traditionele Aziatische ervaring.

Breng de vurige smaken van Azië naar jouw tafel met deze Keto Hotpot Kruidenmix.

Perfect voor authentieke hotpot-avonden, zelfs wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt. Mis deze smaakexplosie niet!

Aanbeveling
4 Keto Weekmenu’s – Recepten – Boodschappenlijsten

Ingrediënten

Recept Info

Duik dieper in de wereld van gezonde, keto-vriendelijke gerechten met onze exclusieve recepten en tips.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ons laatste nieuws direct in je inbox!

Laatste Nieuwe Keto Recepten