Romige Kipfilet Ovenschotel met Bloemkool en Broccoli – Keto Comfortfood
3 Reviews
5/5

Zoek je een heerlijke en vullende maaltijd die past binnen een keto-dieet?

Deze romige kipfilet ovenschotel met bloemkool en broccoli is precies wat je nodig hebt.

Boordevol smaak, rijk aan gezonde vetten en laag in koolhydraten – een perfecte combinatie voor een gezonde en bevredigende maaltijd.

En het mooiste? Je hebt deze ovenschotel in slechts 40 minuten op tafel staan!

Voedingswaarden

Per Portie : 987 kcals; vet 82,5 gr; netto koolhydraten 9,5 gr; eiwit 50,5 gr; vezels 3,8 gr; groente 150 gr

Calorieën Verdeling:
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print
X

Ingrediënten

Recept Info

Bereiding

Stap 1

Voorbereiden van de groenten: Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de Bloemkool en Broccoli kort (4-5 minuten) in kokend water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat even rusten.

Stap 2

Kipfilet bakken: Verhit 50 g Boter in een pan op middelhoog vuur. Kruid de Kipfilet met de Mediterrane Kruidenmix en bak de kip goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan.

Stap 3

Roomsaus maken: Smelt de resterende Boter in dezelfde pan op laag vuur. Voeg de Roomkaas en Kookroom toe en roer tot een gladde saus ontstaat.

Stap 4

Ovenschotel samenstellen: Verdeel de voorgekookte Bloemkool en Broccoli over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de gebakken Kipfilet bovenop de groenten. Giet de romige saus over het geheel.

Stap 5

Mozzarella toevoegen en bakken: Strooi de geraspte Mozzarella over de ovenschotel. Zet de schaal in de oven en bak 20-25 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Stap 6

Serveren: Laat de ovenschotel even afkoelen voor het serveren. Geniet van deze heerlijke keto-vriendelijke, romige maaltijd!

kipfilet ovenschotel, bloemkool en broccoli, keto maaltijd, romige kip, koolhydraatarm, ovenschotel recept, keto ovenschotel, ovenschotel met kip, ovenschotel met bloemkool, ovenschotel met broccoli, ovenschotel, keto recept, keto diner, bloemkool, kip, broccoli, mediterrane kruiden, mediterraanse ovenschotel, mediterraanse keuken
Variaties op de keto Ovenschotel met Kip
1. Romige Kipfilet Ovenschotel met Spinazie en Courgette
  • Ingrediënten: Vervang de bloemkool en broccoli door 200 g Spinazie en 1 Courgette (in plakjes).
  • Twist: De Spinazie geeft een extra boost van voedingsstoffen, terwijl de Courgette zorgt voor een zachte bite. Voor extra smaak, voeg 1 eetlepel pesto toe aan de roomsaus.
  • Bereidingstip: Bak de courgetteplakjes kort voor in olijfolie om overtollig vocht te verminderen.
2. Kipfilet Ovenschotel met Spruitjes en Spek
  • Ingrediënten: Vervang de bloemkool en broccoli door 200 g Spruitjes (gehalveerd) en voeg 50 g Spekreepjes toe.
  • Twist: De spruitjes krijgen een heerlijke, hartige smaak door het spek, en combineren perfect met de romige saus. Voeg 1 theelepel mosterd toe voor een pittige kick.
  • Bereidingstip: Bak de spekreepjes apart tot ze krokant zijn en strooi ze bovenop de ovenschotel vlak voor het serveren.
3. Kipfilet Ovenschotel met Paprika en Champignons
  • Ingrediënten: Vervang de bloemkool en broccoli door 1 Rode Paprika (in reepjes gesneden) en 150 g Champignons (in plakjes gesneden).
  • Twist: Deze ovenschotel heeft een extra mediterraan tintje dankzij de paprika en champignons. Voeg 1 theelepel paprikapoeder en een snufje chilipoeder toe voor extra smaak.
  • Bereidingstip: Bak de champignons kort aan om overtollig vocht te voorkomen voordat je ze aan de ovenschotel toevoegt.
4. Kipfilet Ovenschotel met Bloemkoolrijst en Prei
  • Ingrediënten: Vervang de bloemkoolroosjes door 200 g Bloemkoolrijst en voeg 1 Prei (in ringen gesneden) toe.
  • Twist: De prei geeft een lichte, zoete smaak aan de schotel. Voeg 1 eetlepel citroensap toe aan de roomsaus voor een frisse smaak.
  • Bereidingstip: Bak de prei eerst even kort om de scherpe smaak wat af te zwakken.
5. Romige Kipfilet Ovenschotel met Courgette Lasagne
  • Ingrediënten: Vervang de bloemkool en broccoli door dunne plakjes Courgette (als lasagnevellen) en voeg 100 g Parmezaanse kaas toe.
  • Twist: In deze ovenschotel gebruik je courgetteplakjes in lagen, alsof je een lasagne maakt. Voeg Parmezaanse kaas toe aan de bovenkant voor een krokante, zoute topping.
  • Bereidingstip: Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier voordat je ze gebruikt om overtollig vocht te verminderen.
Tips voor Koolhydraatarme Ovenschotel met Kipfilet
  • Smaak toevoegen: Voor extra diepte in smaak, voeg een snufje knoflookpoeder, uienpoeder of paprikapoeder toe aan de roomsaus.
  • Bewaren: Deze ovenschotel kun je tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Verhit het opnieuw in de oven op 180°C voor 10-15 minuten.
  • Preppen: Maak de ovenschotel van tevoren klaar en bewaar deze ongekookt in de koelkast. Bak hem af net voor het serveren.
  • Meenemen: Ideaal voor meal prepping! Verdeel de schotel in porties en bewaar in luchtdichte bakjes voor een snelle lunch of diner.
  • Fatsecret: Als je gebruik maakt van Fatsecret, kun je dit gerecht makkelijk toevoegen. Je vindt het onder de naam “Ovenschotel met Kip (Kaythode)”.

Deze romige kipfilet ovenschotel met bloemkool en broccoli is niet alleen makkelijk te maken, maar past perfect in een koolhydraatarm dieet.

Boordevol smaak en gezonde vetten, ideaal voor iedereen die een keto-maaltijd zoekt die toch romig en vullend is.

Probeer het vandaag nog!

Aanbeveling
4 Keto Weekmenu’s – Recepten – Boodschappenlijsten

Ingrediënten

Recept Info

Duik dieper in de wereld van gezonde, keto-vriendelijke gerechten met onze exclusieve recepten en tips.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ons laatste nieuws direct in je inbox!

Laatste Nieuwe Keto Recepten: