Geroosterde Spruitjes met Pancetta en Walnoten - Gezond en Keto-vriendelijk Bijgerecht
3 Reviews
5/5

Ben je op zoek naar een snel en voedzaam bijgerecht dat past binnen je keto-lifestyle?

Deze geroosterde spruitjes met pancetta en walnoten zijn precies wat je zoekt!

Het combineert de rijke smaak van pancetta met de knapperige textuur van walnoten en de hartige bite van spruitjes.

Binnen 35 minuten tover je een smaakvol gerecht op tafel, zonder concessies te doen aan je koolhydraatarme doelen.

Voedingswaarden

Per Portie : 549 kcals; vet 48,4 gr; netto koolhydraten 9,9 gr; eiwit 17,0 gr; vezels 7,4 gr; groente 150 gr

Calorieën Verdeling:
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Print
X

Ingrediënten

Recept Info

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Doe de gehalveerde spruitjes in een kom en meng ze met de olijfolie, pancetta en peper. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is.

Stap 3

Leg de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel ze gelijkmatig.

Stap 4

Rooster de spruitjes in de oven gedurende 25 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Voeg de walnoten toe in de laatste 5 minuten van de roostertijd, zodat ze licht geroosterd zijn zonder te verbranden.

Stap 5

Druppel balsamicoazijn over de geroosterde spruitjes vlak voor het serveren voor een extra smaakdimensie.

geroosterde spruitjes, pancetta, walnoten, keto bijgerecht, koolhydraatarm, gezonde lunch, ovenrecept, groenterijk, geroosterde spruitjes met pancetta
Tips voor Koolhydraatarme Geroosterde Spruitjes
  • Smaak: Voeg wat citroensap toe na het roosteren voor een frisse twist, of experimenteer met een snufje gerookt paprikapoeder voor een rokerige smaak.
  • Bewaren: Dit gerecht kun je tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Verwarm het opnieuw in de oven voor een krokante textuur.
  • Preppen: De spruitjes en pancetta kun je van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren, zodat je ze alleen nog hoeft te roosteren.
  • Meenemen: Dit gerecht is perfect om mee te nemen als lunch. Bewaar het in een afsluitbare lunchbox en verwarm het indien nodig in de magnetron of oven.
  • Fatsecret: Als je gebruik maakt van Fatsecret, kun je dit gerecht makkelijk toevoegen. Je vindt het onder de naam “Geroosterde Spruitjes met Pancetta (Kaythode)”.
Wat is er lekker bij deze geroosterde spruitjes?
1. Gegrilde Zalmfilet

De rokerige, zoute smaak van pancetta en de aardse spruitjes passen perfect bij een sappige gegrilde zalmfilet. Zalm is rijk aan gezonde vetten en eiwitten, wat goed aansluit bij een keto-dieet. Een scheutje citroensap over de zalm zorgt voor een frisse aanvulling op de spruitjes.

2. Kipfilet met Knoflook en Citroen

Een malse kipfilet, gemarineerd in citroen en knoflook, vormt een licht en smakelijk hoofdgerecht bij de geroosterde spruitjes. De frisse smaak van citroen en de kruiden zorgen voor een mooie balans met de nootachtige walnoten en pancetta.

3. Ossenhaas met Knoflookboter

Als je iets luxer wilt, is ossenhaas een heerlijke keuze. De boterige, zachte textuur van het vlees gecombineerd met knoflookboter sluit prachtig aan bij de hartige en knapperige spruitjes.

4. Geroosterde Koolrabi Frietjes

Voor een extra groentebijgerecht zijn koolrabi frietjes een heerlijke optie. Ze zijn lekker knapperig en vormen een prima vervanging voor traditionele aardappelfriet, passend binnen een keto-lifestyle.

5. Avocadosalade met Komkommer en Feta

Voor een fris en licht contrast kun je kiezen voor een eenvoudige salade met romige avocado, komkommer en een beetje feta. De romigheid van de avocado combineert goed met de knapperigheid van de spruitjes en walnoten.

tips voor geroosterde spruitjes uit de airfryer
  • Bereidingstijd aanpassen: Spruitjes roosteren in de airfryer gaat sneller dan in de oven. Stel de airfryer in op 180°C en rooster de spruitjes met pancetta in ongeveer 15-18 minuten in plaats van 25 minuten. Schud de spruitjes halverwege de bereiding even goed door, zodat ze gelijkmatig garen.

  • Walnoten later toevoegen: Voeg de walnoten pas in de laatste 3-4 minuten toe, zodat ze mooi geroosterd worden zonder te verbranden.

  • Controleer op knapperigheid: Airfryers variëren soms qua kracht, dus check na 15 minuten of de spruitjes al de gewenste knapperigheid hebben. Zo voorkom je dat ze te droog worden.

Veelgestelde Vragen over Geroosterde Spruitjes met Pancetta en Walnoten

Ja, je kunt de pancetta vervangen door spek, kalkoenbacon of zelfs een vegetarisch alternatief zoals tempeh.

Om extra krokante spruitjes te krijgen, kun je ze iets langer roosteren of een paar minuten onder de grill plaatsen aan het einde van de oventijd.

De geroosterde spruitjes met pancetta en walnoten kun je maximaal 3 dagen bewaren in een luchtdichte container in de koelkast. Warm ze op in de oven of een pan voor een krokante textuur.

Het wordt niet aangeraden om spruitjes in te vriezen, omdat ze na het ontdooien zacht kunnen worden en hun knapperige structuur verliezen.

Ja, je kunt variëren met andere noten zoals amandelen, pecannoten of hazelnoten voor een andere smaak en textuur.

Ja, als je de pancetta weglaat of vervangt door een vegetarisch alternatief, is dit gerecht vegetarisch.

Ja, je kunt de spruitjes en pancetta ook roosteren in de airfryer. Stel de temperatuur in op 180°C en rooster ze ongeveer 15-18 minuten. Voeg de walnoten in de laatste 3-4 minuten toe.

Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of vis. Het past ook goed bij een frisse salade of een romige avocado-komkommer salade.

Je kunt extra kruiden toevoegen zoals paprikapoeder, cayennepeper of citroensap voor een frisse twist. Voor een rokerige smaak kun je gerookt paprikapoeder toevoegen.

Ja, dit gerecht is makkelijk mee te nemen. Doe het in een luchtdichte lunchbox en warm het op in de magnetron of eet het koud als salade.

Of je nu op zoek bent naar een koolhydraatarm bijgerecht of een voedzame lunch, deze geroosterde spruitjes met pancetta en walnoten zijn een uitstekende keuze!

Het is makkelijk te maken, heerlijk knapperig en boordevol gezonde vetten en groenten.

Probeer dit recept vandaag nog en geniet van de perfecte balans tussen smaak en eenvoud.

Aanbeveling
4 Keto Weekmenu’s – Recepten – Boodschappenlijsten

Ingrediënten

Recept Info

Duik dieper in de wereld van gezonde, keto-vriendelijke gerechten met onze exclusieve recepten en tips.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ons laatste nieuws direct in je inbox!

Laatste Nieuwe Keto Recepten: