Logo Kaythode - Gezond Keto Eten - Sacha Kay
Search
Close this search box.

Disclaimer Keto Advies en Richtlijnen - Kaythode.com

Bij Kaythode.com zetten we ons in voor een gezonde overgang naar een koolhydraatarme of keto levensstijl. Hoewel we geen medische experts zijn, streven we ernaar om je te motiveren en informeren met de nieuwste inzichten en adviezen. Onze benadering is gebaseerd op richtlijnen van vooraanstaande gezondheidsorganisaties en gebruik van betrouwbare voedingsdata.

Wij doen ons uiterste best om mensen die hun manier van eten naar een koolhydraatarme of keto-manier manier om willen zetten, op een zo goed mogelijke manier te motiveren, stimuleren en informeren. Echter, wij hebben geen medische achtergrond. Wij adviseren een ieder die veranderingen aan gaat brengen in zijn of haar levensstijl contact op te nemen met een medisch opgeleid persoon (zoals diëtist, huisarts, specialist, etc.).

Informatie of advies op deze website, social media en podcast dient niet ter vervanging van medisch advies.

De recepten en weekmenu’s van deze website hanteren een maximale hoeveelheid groente en/of fruit, binnen de grens van 20 gram netto koolhydraten per dag. Voor de eiwitten volgen wij de hoeveelheden zoals deze worden geadviseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Om tot op de kcal hoeveelheid te komen die voor een gemiddelde vrouw in Nederland geadviseerd wordt door het Voedingscentrum, wordt de rest van de kcals aangevuld door gezonde vetten.

Voor de informatie ten aanzien van de voedingswaarden, zoals deze worden vermeld in onze recepten en weekmenu’s, maken wij gebruik van de FatSecret database. Voor meer accurate informatie ten aanzien van de voedingswaarden van producten, verwijzen wij u naar de informatie op de verpakking,  voedingswaardetabel voor groente en fruit van Keto voor Beginners of een andere officiële voedingswaardetabel, zoals Nevo.

De foto’s op de website zijn stockfoto’s, AI foto’s, onze eigen foto’s en foto’s van groepsleden. Alle rechten zijn hierop voorbehouden. De foto’s op de website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Kaythode.com is jouw gids op het pad naar een gezondere levensstijl door middel van keto en koolhydraatarm eten. Wij herinneren je eraan om altijd medisch advies in te winnen bij aanpassingen in je dieet. Ontdek meer over onze aanpak en laat je inspireren door onze recepten en weekmenu’s, allemaal zorgvuldig samengesteld met jouw gezondheid in gedachten.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op!
Veelgestelde Vragen | FAQ
Wat is een keto dieet?

Antwoord: Het keto dieet is een koolhydraatarme, eiwitgematigde en vetrijke eetwijze die tot doel heeft je lichaam in een staat van ketose te brengen. Dit betekent dat je lichaam vet als primaire energiebron gebruikt, wat kan leiden tot gewichtsverlies en verbeterde gezondheidsmarkers.

Hoe start ik met een keto dieet?

Antwoord: Beginnen met een keto dieet vereist een goed begrip van welke voedingsmiddelen te eten en te vermijden. Focus op het verhogen van je inname van gezonde vetten, het matigen van je eiwitconsumptie, en het minimaliseren van koolhydraten. Kaythode.com biedt artikelen, recepten en weekmenu’s om je te helpen succesvol over te stappen.

Is het keto dieet veilig voor iedereen?

Antwoord: Terwijl veel mensen veilig kunnen overstappen op een keto levensstijl, is het belangrijk om medisch advies in te winnen, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Een diëtist of arts kan gepersonaliseerd advies geven.

Kan ik fruit eten op een keto dieet?

Antwoord: Ja, maar met mate. Kies voor fruitsoorten die laag zijn in netto koolhydraten, zoals bessen. Kaythode.com biedt een lijst met keto-vriendelijke fruitsoorten en hoe je deze kunt integreren in je dagelijkse voeding.

Hoeveel koolhydraten kan ik per dag eten op een keto dieet?

Antwoord: De exacte hoeveelheid koolhydraten kan variëren per individu, maar een algemene richtlijn is om onder de 20 tot 50 gram netto koolhydraten per dag te blijven om ketose te bereiken en te onderhouden.

Biedt Kaythode.com gepersonaliseerde keto maaltijdplannen?

Antwoord: Kaythode.com biedt een verscheidenheid aan keto recepten en weekmenu’s. Voor gepersonaliseerde maaltijdplannen adviseren we een consult met een gekwalificeerde diëtist die ervaring heeft met keto diëten.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie met het keto dieet?

Antwoord: Resultaten kunnen variëren. Sommige mensen merken binnen enkele weken veranderingen, terwijl het voor anderen langer kan duren. Belangrijk is consistentie en het volgen van de richtlijnen voor een gezonde keto levensstijl.

Kan ik alcohol drinken op een keto dieet?

Antwoord: Alcohol kan in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerd op een keto dieet, maar het is belangrijk om te kiezen voor dranken die laag zijn in koolhydraten. Kaythode.com biedt uitgebreide informatie over keto en alcoholische dranken.

Meer Ontdekken

Start met het ontdekken van onze meest recente artikelen en recepten op onze website en kijk van daaruit verder.

Gezond Keto Eten, Afvallen, Geen Honger